Eden ūdenim noteiktais derīguma termiņš ir 113 dienas no tā iepildīšanas brīža. Ražotājs garantē, ka uzglabājot ūdeni saskaņā ar instrukciju uz etiķetes, ūdens nezaudēs savas īpašības visā tā derīguma termiņa laikā. Derīguma termiņš ir norādīts uz pudeles vāka. 

Nekāda rīcība nav nepieciešama. Ūdens kvalitāte nav apdraudēta. Kamēr pudele ir uz dzesētāja, tā joprojām ir izolēta no apkārtējiem faktoriem. Neceliet pudeli nost līdz pudele nebūs pilnīgi tukša. 

Pārbaudiet vai dzesētājs ir pieslēgts elektrībai.
Ja dzesētājs ir tikko bijis lietots, atstājiet to nelietotu uz 15 minūtēm.
Pārbaudiet ar citu elektrisko iekārtu, ka elektrība kontaktligzdā darbojas. Ja tā darbojas nomainiet vadu ūdens dzesētājam.
Ja problēma joprojam pastāv, Jums jāgriežas mūsu servisā. 

Eden Springs ūdens atbilst visiem kvalitātes standartiem, ko pieprasa valsts un ES pārtikas aprites regulas un noteikumi.
Jūs varat izmantot Eden Springs ūdeni jebkādām vajadzībām un neierobežotā daudzumā. 

Raksturojot ūdens ieguves avota „Crystal” atrašanās vietu var teikt, ka tas atrodas starp Mazo Baltezeru un vienas no Latvijas skaistākajām un teiksmainākajām upēm – Gauju. Šis apvidus ir zināms ar saviem mežiem, kuros izkaisīti neskaitāmi lielāki un mazāki ezeri. Tāpat Ādažu novadā izveidots dabas liegums, kurā atrodamas vairākas aizsargājamas augu sugas. 

Pats ieguves avots „Crystal” atrodas 70 metrus dziļi pazemē. Tas ir kā liela pazemes ūdens krātuve, kas ar vairākiem iežu slāņiem ir labi pasargāta no jebkādu ārēju faktoru iedarbības, un kurā ūdens gadu tūkstošiem ilgi glabājies tīrs un neskarts. Savukārt Eden rūpējas, lai arī virszemē ūdens ieguves vieta būtu tikpat labi aizsargāta un šis dabas dārgums tiktu iegūts tikai tādā veidā un tikai tādā apjomā, lai nesabojātu ūdeni pazemē. Tādu, drošu un saudzīgu, ūdens ieguvi var panākt, tikai pareizi pielietojot automatizētus un slēgtus tehnoloģiskos procesus.

Cik bieži jāmaina filtrs, ir atkarīgs no kafijas automāta veida. Mēs iesakām mainīt ūdens filtru 4-8 reizes gadā atkarībā no kafijas automāta veida. Ieteikums ir atrodams Kafijas automāta instrukcijā Aksesuāru sadaļā.

Lūdzu, pārbaudiet, cik ilgi kafijas iepakojums ir atvērts un vai pareizi tas tiek uzglabāts. Citādi kafija  var zaudēt savu aromātu un garšu. Pagatavojot dzērienu, intereses pēc pasekojam līdzi dzēriena pagatavošanas laikam.

Vai mašīna tiek regulāri apkalpota un izskalota? Lūdzu, izskalojiet mašīnu atbilstoši ražotāja norādījumiem.

Ja izmainītā garša nav pazudusi, lūdzu, sazinieties ar mūsu servisa komandu pa tālruni 80008181 vai rakstot uz info@lv.edensprings.com

Kafijas kapsulas ir hermētiski noslēgti kafijas iepakojumi. Šīs higiēniskās, drošās kapsulas aizsargā kafiju no gaisa, gaismas, mitruma un siltuma, nodrošinot, ka kafija vienmēr ir vislabākā - 100% svaiga un viegli uzglabājama. Kapsulas satur pietiekami daudz kafijas vienai kafijas porcijai un tā nav jāmēra.

Ātri un viegli lietojami un vienkārši uzturami, kapsulu kafijas automāti izmanto novatoriskas sistēmas, kas darbojas līdzīgi kā filtru automāti, taču daudz ātrāk. Tie ir ideāli piemēroti tādiem kafijas veidiem, kā espresso, late un kapučīno. Iekārta caurdur kapsulu un ar karsto ūdeni pagatavo kafiju. Eden Springs piedāvā šādus kapsulu kafijas automātus: Lavazza point dual maxi, Candy un Sweety.

Kafijas pupiņas vai šķīstošā kafija ilgstoši paliks aromātiska, ja tās pareizi uzglabās istabas temperatūra un noslēgtā veidā (izcili, ja vakuuma iepakojumā, ar vienvirziena gaisa vārstu vai arī bez tā). Kad kafija tiek pakļauta skābeklim, aromāts ātri var pazust.
Vislabāk atvērtu kafijas oriģinālo iepakojumu uzglabāt, akurāti aizlokot attaisīto pusi un izspiežot lieko gaisu no paciņas, un noslēdzot paku ar klipsi vai knaģi; var izmantot arī trauku ar cieši pieguļošu vāku. Atvērta kafijas iepakojuma saturu vēlams izlietot pēc iespējas īsākā termiņā, piemēram, līdz 3 nedēļām (ievērojot pareizu uzglabāšanas tehnoloģiju).

Šķīstošā kafija ir uzglabājama līdz 18 mēnešiem. Kafijas pupiņas, kas nav iepakotas vakuumā, jāizlieto sešu nedēļu laikā.

Arabica: Arabica šķirnes ir iegūtas no kafijas plantācijām kuras atrodas un aug galvenokārt 800 metru augstienēs. Apmēram 70 % no kafijas pasaulē ir Arabica kafija. Arabica ir samērā jutīga pret kaitēkļiem un tādēļ prasa ļoti intensīvu kopšanu. Lielā augstumā virs jūras līmeņa augošās kafijas pupiņas nogatavojās lēnāk. Pupiņas ir atpazīstamas pēc ieliekuma un salīdzinoši izteiktām skābuma ninansēm. Tām ir diezgan zems kofeīna saturs - līdz 1.4 %, tāpēc arī salīdzinoši viegla garša.

Robusta: Robusta šķirnes ir iegūtas no plantācijām, kuras galvenokārt atrodas zemienēs, kalnu ieplakās. Robusta koku šķirnes, augot zemienēs pie mazākas gaisa temperatūras, ir daudz noturīgākas pret slimībām un kaitēkļiem, kā arī nodrošina krietni lielāku kafijas pupiņu ražu. Kā liecina nosaukums, šo augu kafija ir daudz stiprāka, nekā Arabica. Pupiņām ir taisns iecirtums un kofeīna saturs līdz 4 % un ar rūgtenu garšu.

1) Pupiņas:

Pēdējo gadu laikā aizvien populārāka kļūst kafija, kas pagatavota no svaigi maltām kafijas pupiņām. Kafijas garša būs daudz intensīvāka, pareizi to pagatavojot. Kafijas dzēriena pareiza pagatavošana būtiski ietekmē kafijas dzēriena aromātu un garšu. Lai sasniegtu izcilas kafijas garšas, nepieciešami pāris perfekti un nemainīgi lielumi mūsu automātiskajos un manuālajos kafijas aparātos. (Ūdens temperatūra, kura nepārsniedz 90 - 92⁰ C, nemainīgs ūdens spiediens pagatavošanas laikā, sākot ar 8 – 12 bar, proporcionāla gramāža atbilstoši krūzīšu tilpumam, malums – kas būtiski ietekmē kafijas dzēriena pagatavošanas ilgumu- aptuveni 20 – 30 sekundes (+/- 5 sekundes) un protams, ūdens kvalitāte.

 Kafijas pupiņu aromāts vislabāk tiek saglabāts, ja tās nav samaltas un atrodas vakuuma iepakojumā. Garša ir vēl intensīvāka, ja pupiņas tiek maltas tieši pirms to sajaukšanas ar ūdeni. Automātiskajos kafijas aparātos kafijas pupiņas nezaudē kvalitāti, jo, nospiežot vēlamā dzēriena pagatavošanas pogu, kafijas aparāts kafijas pupiņas samaļ nepieciešamajā daudzumā, atbilstoši regulējumam uz vienu kafijas tasīti. (Protams, ir arī automātiskās iekārtas, kur ir iespējams pagatavot arī divas un trīs tasītes, bet dzirnavu malšanas process būs periodisks – piem.- ja nepieciešamas divas tasītes, tiklīdz vienas kafijas porcijas pagatavošana būs beigusies, iekārta sāks gatavot nākošo kafijas porciju.)

2) "Fresh Brew" ir malta kafija, kas izgatavota, izmantojot filtru. Kafijai ir maiga garša. Kafijas tases vidējais sagatavošanas laiks ir no 15 līdz 25 sekundēm.

3) Šķīstošā kafija ir ātrākais sagatavošanas veids un tādēļ tas ir ļoti populārs biznesā (vidējais sagatavošanas laiks ir 10 sekundes vai mazāk). Šķīstošo kafiju gatavo no koncentrētas pulverveida kafijas. Jums atliek vienīgi pievienot ūdeni.

Gaisa filtrs ir samircis. Lai ātri novērstu šo defektu, var izņemt filtru no iekārtas, bet noteikti sazinieties ar mūsu zvanu centru un piesakiet filtra apmaiņu pie nākamās ūdens piegādes. 

Daži ūdens dzesētāji var trokšņot, kad silda vai atdzesē ūdeni. Tas ir normāli un remonts nav nepieciešams.
Iespējama freona noplūde dzesēšanas sistēmā. Šis defekts uz vietas nav novēršams. Lūdzu sazināties ar mūsu mūsu klientu apkalpošanas daļu un pieteikt iekārtas apmaiņu.
 Rakstiet mums vai zvaniet pa tālruni 8000 81 81. 

Iespējamais defekts – radusies plaisa vienā no ūdens rezervuāriem vai caurulē.
Risinājums: Lūdzu sazināties ar mūsu zvanu centru un piesakiet iekārtas apmaiņu. 

Nomainīt pudeli, ja ir tukša.
Varēja rasties gaisa nosprostojums. Paceliet pudeli nost no dzesētāja un novietojiet to atpakaļ. Veiciet šo darbību 2 vai 3 reizes. Novietojiet glāzi vai krūzi un pamēģiniet atvērt gan aukstā, gan karstā ūdens krānu.