Kādēļ ūdeni svarīgi dzert ziemā?

Ūdens

Tā kā laiks ārā kļūst arvien aukstāks, mēs meklējam kaut ko, kas mūs sasildīs, gan no iekšpuses, gan ārpuses. Piekritīsiet, ka sarakstā "Ziemas oficiālie sildītāji" nav iekļuvusi glāze atsvaidzinoša ūdens, kā arī tas netiek uzskatīts par pirmās palīdzības līdzekli aukstajās dienās.
Bet neļaujiet intuīcijai sevi apmānīt: dzert pietiekoši daudz ūdens īpaši aukstā laikā ir tikpat svarīgi kā dzeramais ūdens vasarā.

Kad temperatūra krītas, mēs parasti atrodamies apsildītās telpās, silti saģērbušies. Mākslīgā siltā vide, ko mēs radam, var izraisīt dehidratāciju mūsu ķermenī un ādā. Dzerot apmēram astoņas glāzes ūdens dienā, mūsu ķermenis saglabā šķidruma līdzsvaru un pat palīdz mums atjaunot mūsu ādu.
Ūdens sastāda divas trešdaļas mūsu ķermeņa, un mēs izmantojam šo ķermeņa resursu dažādās mūsu ikdienas aktivitātēs. Līdz ar fiziskām aktivitātēm, kuras mēs turpinām veikt ziemā, lai gan mazākā mērā nekā vasarā, ir ļoti svarīgi nodrošināt pietiekamu ūdens daudzumu, tāpat kā vasarā.
Raksturīgi, ka ziemā mēs mēdzam baudīt dažādus ēdienus, kas bieži vien satur daudz kaloriju. Jo augstāks ir ēdienkartes "komforta" balanss mūsu ēdienkartē, ar šokolādi un citiem saldumiem priekšgalā, jo vairāk karstu dzērienu, piemēram, kafiju un tēju, mēs dzeram.

Šajā kontekstā ir vērts atcerēties, ka ar cukuru saldinātu karsto dzērienu palielina mūsu ikdienas kaloriju daudzumu. Dažreiz mēs tos neuzskatām par "pārtiku", bet par "dzērieniem", bet tie var būt ievērojams ziemas kaloriju avots. Jāņem vērā, ka karsto dzērienu uzskatīšana par "dzērieniem" dažkārt samazina ūdens patēriņu.
Noslēgumā, neļaujiet aukstajam laikam sevi apmuļķot un nesamaziniet dzeramā ūdens patēriņu. Ūdens ir galvenais elements, kas atbalsta mūsu fiziskās funkcijas un veicina mūsu svaiguma un vitalitātes sajūtu visa gada garumā.