Pasaules Ūdens diena

23.marts - Pasaules Ūdens diena
Ūdens

Šogad, tāpat kā katru gadu, nu jau 25 reizi, visā pasaulē 22.martā tiek atzīmēta Pasaules Ūdens diena. Pēc Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) iniciatīvas tā pirmo reizi visā pasaulē tika atzīmēta 1993. gadā. Šī diena ir starptautiskas svinības un iespēja aicināt ikvienu pievērst uzmanību ūdens resursu nozīmei un ilgtspējīgai apsaimniekošanai, mudinot sabiedrību domāt ne vien par savas, bet arī nākamo paaudžu veselību un izdzīvošanas iespējām. Latvijā šo dienu atzīmē kopš 1996. gada.

Šogad Ūdens dienas tēma ir „Daba ūdenim” („Nature for water”). Tas ir iemesls ne tikai apzināt tīra dzeramā ūdens nenovērtējamo nozīmi cilvēka veselības uzturēšanai, labsajūtas un produktivitātes veicināšanai gan darbavietās, gan mājās, bet arī brīnišķīga iespēja runāt ar sabiedrību par visu apkārtējo ekosistēmu nozīmi ūdens veidošanā, uzturēšanā un saglabāšanā un cilvēku radītajām ietekmēm dabā. Degradētā daba un piesārņojums daudzviet rada milzu izaicinājumus nodrošināt cilvēka pamatvajadzību pēc tīra ūdens.

Pievēršot sabiedrības uzmanību ūdens kā pamatresursa nozīmei, Dabas aizsardzības pārvalde šogad nedēļas nogalē rīko aizraujošus pārgājienus un izzinošus pasākumus.

Pasākumos Latvijas novados būs iespēja apmeklēt lekcijas, radošās darbnīcas, doties pastaigās dabā, meklējot dzīvību ūdenī, izstaigāt pavasara ūdeņos burbuļojošās straujupes un uzzināt, kas tas tāds – krastings.

Vairāk informācijas par šiem pasākumiem meklējiet šeit- Pasaules ūdens dienai veltītie pasākumi Latvijā

Vairāk informācijas par Pasaules Ūdens dienu globālā mērogā varat atrast mājas lapā https://www.worldwaterday.org

Mēs uzņēmumā Eden Spring Latvia esam lepni, ka varam piedāvāt saviem klientiem tik augstas kvalitātes dzeramo un avota ūdeni no mūsu Latvijas dabas rezervēm, garantējot tā drošību, kvalitāti un vērtību.

Saviem klientiem, draugiem un atbalstītājiem esam sagatavojuši dāvanu Ūdens dienā - lejuplādējiet bezmaksas e-grāmatu ar noderīgiem ieteikumiem interesantākā ūdens izmantošanā!

Lejuplādē šeit >>